Wat is Ripple?

Een Cryptocurrency die de laatste tijd ook veelvuldig in het nieuws is de munt XRP van het bedrijf Ripple. Ripple wordt in de Cryptocurrencys markt gezien als één van de munten met de meeste potentie in de digitale valutawereld. Wat is hier de reden toe en wat is Ripple precies?

Eén van de redenen waarom er zoveel potentie wordt gezien in Ripple is omdat Ripple niet alleen bekend staat om haar munt, maar vooral om de techniek waarmee zij werken. Het systeem is vergeleken met andere munten superveilig en daarnaast één van de snelste Cryptocurrencies die er is. Een Bitcoin overschrijving kan bijvoorbeeld tot 12 uur duren, terwijl een overschrijving door middel van Ripple slechts enkele minuten duurt.

Een andere reden voor de potentie van Ripple is hun samenwerkingen. Waar Bitcoin vooral concurreert met banken en internationale instanties, zoekt Ripple juist de samenwerkingen op. Hun doel is niet om het huidige betaalsysteem van de wereld te vervangen, maar om deze juist te helpen door transacties makkelijker en veiliger te maken.

Zoals eerder gezegd werkt Ripple samen met meerdere banken en bedrijven. Een aantal voorbeelden zijn UniCredit, UBS, Santander en de National Australia Bank. Dit is slechts een kleine selectie uit de vele banken waarmee Ripple samenwerkt. De meeste recente partner met wie Ripple een samenwerking is aangegaan is American Express en dat belooft heel veel goeds voor de toekomst van Ripple.

7 dagen geleden 1 Ripple gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Ripple
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%