Wat is Ethereum?

Wie van Bitcoins heeft gehoord, heeft vast ook weleens gehoord van Ethereum; de nummer drie Cryptocurrency in omloop. Met een totale marktcapaciteit van ongeveer 60 miljard euro komt het nog steeds niet in de buurt van de capaciteit van Bitcoin (270 miljard euro), maar laat het de rest van de concurrenten nog even buiten.

Ethereum is open source en daarnaast een “minable” munt, net zoals Bitcoin. De munt werd al opgericht in 2013 door Vitalik Buterin, maar werd pas twee jaar later officieel uitgebracht. Sindsdien is de munt erg hard gegroeid, met in 2017 alleen al een groei van meer dan 5000%. Een sterke groei als deze komt maar weinig voor bij Cryptocurrencies en dit laat zien dat veel mensen sterk geloven in Ethereum. De vroege vogels hebben er dus een leuk centje aan kunnen verdienen, maar dat neemt niet weg dat dit nog steeds kan.

 

Een kenmerk waar Ethereum zeer herkenbaar aan is geworden is het feit dat het bedrijf veelal gebruikt wordt voor nieuwe Blockhain Startups en ICO’s. Zij zorgen hierbij voor de financiële middelen om deze startups op weg te helpen. Daarnaast is Ethereum ook de eerst programmeerbare blockchain ooit. Al deze kenmerken en de sterke nummer drie marktpositie van Ethereum, maken het een Cryptocurrency die wellicht in de toekomst in de buurt kan komen van de bedragen van Bitcoin.

7 dagen geleden 1 Ethereum gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Ethereum
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%