Wat is Bitcoin Cash?

Eens in de zoveel tijd houdt Bitcoin een zogenoemde “fork”. Dit kan letterlijk vertaald worden als “vork” of “vertakking”, want dat is wat een zogenoemde Bitcoin Fork inhoudt. Bij één van die Bitcoin Forks is een nieuwe Bitcoin munt ontstaan, genaamd Bitcoin Cash. Wat is Bitcoin Cash precies?

Bitcoin Cash is een nieuwe Cryptocurrency die zich momenteel op de vierde plek in de Cryptocurrency markt heeft gevestigd. De munt is op het moment van schrijven maar liefst bijna €2000,- waard, waar dat eerder dit jaar nog maar €300 was. De stijgingen bij deze Cryptocurrency gaan zo hard, dat mensen er sterk in geloven dat dit de nieuwe Bitcoin wordt. Als je kijkt naar de grafieken en statistieken klinkt dat nog niet zo heel gek.

 

De reden voor het ontstaan van Bitcoin Cash is omdat het Bitcoin netwerk sinds de lancering enorm druk is geworden. De Bitcoin transacties werden steeds langzamer omdat blokken gemiddeld een formaat van 1 MB hadden en het formaat van een gemiddelde transactie 500 bytes was. Met een simpel rekensommetje kom je uit op maximaal 2000 transacties per blok en dit houdt dus in dat er slechts 2000 transacties per 10 minuten konden worden uitgevoerd. Dit lijkt misschien als veel transacties in een korte tijd, maar dit valt in het niet bij bijvoorbeeld Ripple, die tienduizenden transacties per seconde aankan.

7 dagen geleden 1 Bitcoin Cash gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Bitcoin Cash
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%