Wat is Litecoin?

De Litecoin is een Cryptocurrency waar een persoon met kennis achter zit. De persoon om wie het hier gaat is een oud Google medewerker genaamd Charles Lee. De munt staat bekend om haar snelle transacties en minimale betalingskosten. Wat Litecoin is lees je hieronder.

Litecoin is, net als Etherheum, een open source coin. Dit houdt dus in dat er ook partijen buiten de Litecoin oprichters om aan de slag kunnen gaan met de software. Onder andere bedrijven en ontwikkelaars kunnen aan de slag gaan met de software achter Litecoin.

De Litecoin is verder ook één van de veiligere munten in omloop en een stuk veiliger dan de concurrent Bitcoin. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een andere algoritme, is de beveiliging van Litecoin minder snel te doorbreken.

Zoals eerder werd verteld kent deze munt snelle transacties en lage betalingskosten. Het overschrijven van Litecoins duurt gemiddeld 2.5 minuten en dat is een stuk sneller dan een Bitcoin overschrijving, waar een transactie meerdere uren in beslag kan nemen. Daar staat wel tegenover dat een Litecoin transactie iets duurder is dan een Bitcoin overschrijving, namelijk 0.02 LTC tegenover 0.0001 BTC van Bitcoin. Het is echter een munt waar je je geld op kan inzetten, aangezien deze nu nog betaalbaar is en de kenmerken beloven dat het een grootste toekomst tegemoet gaat!

7 dagen geleden 1 Litecoin gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Litecoin
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%