Wat is IOTA

?

Een munt die in 2017 een ongelooflijke groei heeft gekend is de digitale munt IOTA. IOTA wordt samen met Ripple als één van de Cryptocurrencies met de meest veelbelovende toekomst gezien en dat is niet voor niks. Wat is IOTA? Lees snel verder!

“The Bitcoin Killer”, zoals IOTA ook weleens wordt genoemd, is de eerste munt die geen gebruik maakt van Blockchain zoals alle andere Cryptocurrencies. Deze Cryptocurrency maakt gebruik van een Tangle netwerk. Een Tangle netwerk heeft onder andere geen transactiekosten, zoals alle andere Cryptocurrencies wel hebben. Daarnaast is deze munt gericht op het moderne tijdperk, wat ook kan worden afgeleid uit de betekenis van IOTA. Deze afkorting staat namelijk voor “Internet Of Things”.

Verder is IOTA een gedecentraliseerde Cryptocurrency. Dit houdt in dat er bij de transacties die door middel van IOTA worden gedaan geen derde partij komt kijken. Er zijn dus geen tussenpersonen, zoals banken, betrokken bij een transactie. Hierdoor kan het worden gezien als een concurrent van bijvoorbeeld de traditionele euro of dollar. 

Dat dit een veelbelovende Cryptocurrency gaat worden is een feit. IOTA heeft inmiddels ongelooflijk veel samenwerkingen met grote bedrijven en belooft in 2018 heel veel goed nieuws te leveren, waaronder de aankondiging van “Project Q”. De geruchtenmolen rond dit project draait op volle toeren en er zijn al veel speculaties dat het project inhoudt dat IOTA gebruik gaat maken van “Quantum Computers” en daarmee zouden zij de eerste zijn in de Cryptocurrency wereld!

7 dagen geleden 1 IOTA gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 IOTA
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%