Wat is DASH?

DASH is met een waarde van bijna €1000 één van de meest populaire Cryptocurrencies in omloop. Toch hoor je hier nog niet zoveel over als bijvoorbeeld Ripple of IOTA, dus wat is DASH precies?

DASH is een ongelooflijk snelle Cryptocoin die een techniek gebaseerd op de Bitcoin heeft. De transacties zijn veel sneller dan de ongelooflijke populaire Bitcoin en dit houdt in dat je dus directe betalingen kan verrichten of ontvangen. Het is zelfs niet nodig om te wachten op een bevestiging. 

Een andere belangrijk punt waar DASH voor staat is de privacy van haar gebruikers. Het gaat hier vooral om de financiële gegevens van de gebruikers van DASH. Een kenmerk waar veel (minder bekende) Cryptocurrencies om bekend staan is de slechte veiligheid voor bepaalde gevoelige gegevens van de klanten. DASH wil hiermee niet de mist in gaan en heeft dit haar topprioriteit gemaakt.

Tot slot heeft DASH hele duidelijke doelstellingen in kaart gebracht. Een voorbeeld hiervan is dat er 10% van alle transactiekosten naar een bepaalde schatkist gaan, genaamd “Dash Treasure”. De opbrengsten die hier naartoe gaan worden gebruik om allerlei projecten te financieren. Hierdoor staat DASH bekend als een serieuze Altcoin voor onder andere ontwikkelaars. Het is één van de best ontwikkelde Altcoins en dus een serieuze concurrent voor Cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

7 dagen geleden 1 DASH gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 DASH
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%