Wat is NEM?

Een Cryptocurrency waar je waarschijnlijk nog niet eerder van hebt gehoord is NEM. NEM maakt de laatste tijd grote stappen in de Cryptocurrency wereld, maar wat is NEM nou precies?

NEM staat voor “New Economy Movement” en maakt net zoals alle andere bekende Cryptocurrencies gebruik van de Blockchain technologie. Hierdoor zul je misschien geneigd zijn om te denken dat dit meer van hetzelfde is, maar in een ander jasje. Dit is echter niet waar. NEM is namelijk meer dan een Cryptocurrency en positioneert zichzelf als een compleet Cryptoplatform. NEM is dan ook niet de naam van de Currency die door het bedrijf werd gebracht: de digitale munten van NEM worden XEM genoemd.

NEM volgt het voorbeeld van de Bitcoin, maar dan in een iets andere vorm, namelijk via Peer2Peer technologie. Deze Cryptocurrency werd gelanceerd in maart 2015 en is dus al bijna drie jaar oud: een redelijke vroege vogel dus.

NEM staat bekend door twee belangrijke eigenschappen. De eerste eigenschap is de mogelijkheden voor wijde distributie. Een ander punt is dat deze Cryptocurrency nieuwe eigenschappen toevoegt aan de Blockchain technologie. Voorbeelden hiervan zijn Proof of Importance (ook wel POI genoemd) en multi handtekening accounts. Tot slot maakt deze Cryptocurrency gebruik van versleutelde berichten bij transacties, waardoor alles extra beveiligd is.

7 dagen geleden 1 NEM gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 NEM
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%