Wat is Bitcoin Gold?

Net zoals Bitcoin Cash, is Bitcoin Gold het resultaat van een fork (of vertakking) van de originele Bitcoin. De namen zijn deels hetzelfde, maar de kenmerken verschillen van elkaar. Wat is Bitcoin Gold precies? Lees hieronder snel verder.

Zoals eerder verteld is Bitcoin Gold het resultaat van een fork. Het doel van de ontwikkeling van deze coin is om Bitcoin meer gedecentraliseerd te maken. Bij Bitcoin is het zo dat miners te veel macht hebben gekregen, vanwege de te gecentraliseerde omgeving. Hier moet Bitcoin Gold een verandering in brengen.

Binnen Bitcoin Cash zal er een nieuwe groep de leiding nemen onder de Bitcoin Gold Miners. Hierbij worden er nieuwe blokken gebouwd, die onder andere over een Proof of Work algoritme beschikken. Het doel is uiteindelijk om van de originele blokketen af te splitsen. Merkwaardig genoeg heeft de afsplitsing van Bitcoin naar Bitcoin Gold geen keldering van de waarde van de originele Bitcoin teweeg gebracht. Dit werd in eerste instantie wel verwacht, maar de waarde is juist gestegen.

Is het dan verstandig om te investeren in Bitcoin Gold? Daar kan je beide antwoorden op geven. Ja, omdat hij goedkoper is dan Bitcoin en het dus makkelijker te investeren is en nee, omdat het heel onwaarschijnlijk is dat deze vertakking dezelfde hoogtes zal bereiken als de originele Bitcoin.

7 dagen geleden 1 Bitcoin Gold gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Bitcoin Gold
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%