Wat is Monero?

Wat is Monero? Het antwoord: een digitale munt die uniek is in zijn soort is. Deze munt beschikt over een aantal eigenschappen waar andere Altcoins vaak nog niet over beschikken en die worden hieronder opgesomd.

Monero is net zoals Ethereum een open-source Cryptocurrency. Dit houdt in dat iedereen bij kan dragen aan de ontwikkeling van de munt. De munt werd alweer een paar jaar geleden gelanceerd: in 2014 om precies te zijn. Sindsdien heeft deze munt grote stappen gemaakt en dat is ook te zien aan hun marktcapaciteit van meer dan €4 miljard euro. Daarmee komt het, op het moment van schrijven, op een nette elfde plek van Cryptocurrencies wereldwijd.

De meest kenmerkende eigenschap van deze munt is dat anonimiteit voorop staat. Monero wil met haar transacties de privacy van de gebruikers waarborgen en dat doen zij door transacties ontraceerbaar te maken. Transacties zijn 100% anoniem en dit verwezenlijken zij door de Blockhain door de war te halen. Hierdoor is er niet te achterhalen wie precies de verzender, ontvanger of wat de inhoud is.

Voor de rest is ook Monero een gedecentraliseerde Cryptocurrency. Dit willen zij voor de 100% bereiken en het verschil in andere Cryptocurrencies die 100% decentralisatie beloven is dat zij vaak wel gecontroleerd worden door een aantal grote en belangrijke sleutelspelers. Al deze kenmerken en unieke eigenschappen heeft Monero kunnen maken door de ontwikkeling van de Bitcoin nauw in de gaten te houden. Zij hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar met Monero wel een stuk beter gemaakt!

7 dagen geleden 1 Monero gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Monero
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%