Wat is EOS?

EOS zal je misschien niet zo bekend in de oren klinken. Het is een munt die op het moment van schrijven net buiten de top tien Cryptocurrencies valt, maar met een marktcapaciteit van meer dan €4 miljard euro nog steeds interessant is. Wat is EOS precies?

EOS is een Blockchain Operating System en de eerste in zijn soort. EOS wordt gebruikt als basis voor andere Blockchain applicaties. Hierdoor kunnen deze applicaties zeer snel en met gemak ontwikkeld worden. EOS brengt met haar OS gemak voor een ieder die een Blockchain toepassing wil ontwikkelen.

Efficiëntie staat centraal in EOS en dit is ook af te leiden uit het feit dat het een basis biedt voor elementaire zaken. Denk hierbij aan databases, taakbeheer & planning, authenticatie en internet-applicatie communicatie. Dit systeem biedt een standaard voor het maken van miljoenen transacties per seconde en het mooiste van dit alles is dat er geen helemaal geen transactiekosten worden betaald door de gebruikers!

EOS is overigens niet de naam van het bedrijf zelf. EOS is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Block.one. De medewerkers van dit bedrijf zijn geen nieuwkomers in de Cryptowereld en dat blijkt wel uit de ervaringen. Het bedrijf bestaat onder andere uit Dan Larrimer, een zeer belangrijke sleutelspeler. Deze meneer heeft eerder succesvolle Blockhain technologieën ontwikkeld en uitgebracht.

7 dagen geleden 1 EOS gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 EOS
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%