Wat is Stellar?

Je kent inmiddels de grote spelers zoals Bitcoin en Ethereum, maar wat is Stellar nou precies? En zit er een toekomst in deze Cryptocurrency? Die tweede vraag kun je gerust met een “ja” beantwoorden.

Je zult misschien niet eerder van Stellar hebben gehoord, maar deze Cryptocurrency behoort toch tot de grote spelers. Op het moment van schrijven staat deze digitale munt op nummer tien in de Cryptocurrency wereld en belooft het een succesvolle munt te worden. Daarnaast is het ook fijn dat Stellar nog zeer betaalbaar is!

Stellar staat bekend als een peer-to-peer netwerk. De Cryptocurrency die bij dit netwerk hoort is de XLM en heeft een raket als logo. Het gaat ook hierbij om een gedecentraliseerde munt, wat inhoudt dat er geen tussenpersonen komen kijken bij transacties.

De belangrijkste eigenschap van Stellar is dat zij zich inzetten voor absolute snelheid. De servers, die verspreid zijn over de hele wereld, hebben als rol om elke 1 tot 5 seconden met elkaar te communiceren. Dit houdt dus eigenlijk in dat er constante communicatie is en dat de Blockhain continu wordt gesynchroniseerd.

In tegenstelling tot veel Cryptocurrencies die tegen banken werken, maakt Stellar juist de mogelijkheid voor banken om ook hun systeem te gebruiken. Onder andere banken en financiële instellingen kunnen gebruik maken van het Stellar netwerk. Een mooie toekomst zou hem kunnen zitten in het feit dat Stellar eventueel gebruikt kan worden als brug tussen Cryptocurrencies en de wereld van valuta’s die we momenteel kennen, zoals euro’s en dollars.

 

7 dagen geleden 1 Stellar gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Stellar
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%