Wat is NEO?

Een minder bekende Cryptocurrency, maar een munt met potentie is zeker NEO. De naam heb je misschien eerder voorbij zien komen, maar wat de munt precies inhoudt niet. Dus wat is NEO nou precies?

NEO stond eerst bekend als Antshares en is een Cryptocurrency die gebruik maakt van de Blockhain technologie. De reden dat je niet zoveel hoort over deze munt, maar wel over andere munten, is omdat deze digitale valuta momenteel vooral populair is in Aziatische landen zoals China.

Dat neemt niet weg dat NEO steeds bekender worden in ons westen. Deze digitale valuta is oorspronkelijk ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, wat ook verklaart waarom deze munt vooral daar bekend is. Het bedrijf is gevestigd in Shanghai en noemt hun munt pas sinds juli 2017 NEO.

Een voordeel van een Cryptocurrency die ontwikkeld is in China is dat de Aziatische markt enorm is. Aziatische landen staan er bekend om de westerse landen maar weinig support te bieden als het gaat om Cryptocurrencies, maar een munt uit eigen bodem zou weleens heel succesvol kunnen worden.

Het belangrijkste kenmerk van NEO is dat het bekend staat om haar “smart contracts”. In Jip en Janneke taal houdt dit in dat het mogelijk is om toepassingen op de NEO Blockchain te programmeren. Dit kan onder andere handig zijn om bepaalde processen en transacties te automatiseren. Een Cryptocurrency waarbij dit eerder werd gedaan is Ethereum en dat is de reden dat NEO vaak ook “het Ethereum van China” wordt genoemd.

7 dagen geleden 1 NEO gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 NEO
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%