Wat is Gulden?

Het zal misschien gek klinken, maar je kan tegenwoordig weer Guldens kopen. De vraag “Wat is Gulden?” zal misschien niet de eerste vraag zijn die in je opkomt, maar wel de vraag “Hoe kan dat? De euro heeft de Gulden toch vervangen?”.

Dat de Euro de Gulden heeft vervangen is inderdaad waar. Wat je echter misschien nog niet weet is dat de Gulden tegenwoordig ook een Cryptocurrency is. De afkorting in de Cryptocurrency wereld hiervoor is NLG, wat uiteraard staat voor “Nederlandse Gulden”. Een Gulden als Cryptocurrency is op het moment van schrijven nog niet heel veel waard: een kleine €0,30.

De Nederlandse Gulden werkt op de inmiddels bekende Blockchain Technologie in de Cryptowereld. Het doel van de NLG is om iedereen de mogelijkheid geven tot totale controle over zijn of haar geld. Daarnaast is ook de Gulden een gedecentraliseerde Cryptocurrency. Simpel en gemakkelijk is waar de Gulden voor wil staan en daarom is het proces van betalingen versturen en ontvangen voor de “gewone burger” geen ingewikkeld proces.

De Gulden beslaat op dit moment een 170ste plek in de Cryptocurrency wereld met een totale marktcapaciteit van €67 miljoen euro. Daarmee komt het nog lang niet in de buurt van Cryptocurrencies als Bitcoin of zelfs Ethereum, maar dat laat zeker zien dat mensen wel degelijk plannen, of in ieder geval vertrouwen hebben in deze munt. 

7 dagen geleden 1 Gulden gekocht?

€ {{ cryptocurrency.price_eur }} waarde van 1 Gulden
{{ cryptocurrency.percent_change_7d_formatted }}%