Wat is een Trezor?

Eerder heb je kunnen lezen over een veilige manier voor het opslaan van je Cryptocurrencies. Je weet nu inmiddels wat een Ledger Nano is, maar wat is een Trezor?

Een Trezor kun je eigenlijk vergelijken met een Ledger Nano. Het is een simpel klein apparaat, waarop je je Cryptocurrencies veilig kunt opslaan. Ben je bang dat online wallets worden gehackt of dat je laptop ooit wordt gestolen? Dan wordt deze manier van Cryptocurrencies opslaan je zeker aangeraden.

Trezor staat onder bekend als “malware proof hardware”. Het is dus een hardware apparaat met een sterk stuk staaltje techniek, waar je niet zomaar even doorheen komt. Het biedt ondersteuning voor grote Cryptocurrencies als Litecoin, NEM, Dash, Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: alle grote Cryptocurrencies dus.

Het fijne aan de Trezor is dat je het apparaat ook echt fysiek in bezit moet hebben om daadwerkelijk iets met je munten te kunnen doen. Je kunt dus niet zomaar gehackt worden vanaf afstand en je bent ook niet meer kwetsbaar voor verborgen keyloggers. Je Cryptocurrencies zijn compleet geïsoleerd van het online web, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn van acties die vanaf afstand plaatsnemen.

Een ander fijn kenmerk aan de Trezor is dat je je munten nog steeds niet kwijt bent als je het apparaat verliest. Je beschikt namelijk over een seed, die uit 24 woorden bestaat, die je vervolgens op een andere Trezor kunt invoeren om zodoende je Cryptocurrencies terug te halen!