Hoe Cryptocurrencies kopen?

Cryptocurrencies kopen kan tegenwoordig op veel verschillende handelplatformen. Dagelijks komen er steeds meer handelsplatformen bij en breiden de bestaande exchanges uit door meerdere Cryptocurrencies aan te bieden.

Een voorbeeld van een Nederlands handelsplatform is Litebit. Cryptocurrencies kopen op Litebit kan onder andere door middel van iDeal betalingen en dat is wat dit zo’n fijn handelsplatform maakt. De bekendere Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum, zijn allemaal te vinden op Litebit en daarnaast bieden zij naast het kopen van Cryptocurrencies ook wallets aan. Je kunt dus gelijk je digitale munten opslaan in hun wallets!

Wil je graag een uitgebreider aanbod dan Litebit, dan kun je misschien handelsplatforms als Bitfinex, Kraken en BitTrex overwegen. Dit zijn internationale handelsplatforms waar veel meer currencies worden aangeboden dan bijvoorbeeld Litebit. Ook zij bieden de mogelijkheid voor wallets aan en dus kun je ook daar gelijk je munten opslaan. 

Let er bij internationale handelsplatforms wel op dat er een internationale transactie plaats moet vinden bij het storten van geld op je account. Je kunt dus niet gelijk Cryptocurrencies kopen, aangezien een internationale transactie 3-5 werkdagen in beslag kan nemen. Zorg er dus voor dat je op tijd geld op je account hebt staan, zodat je op elk moment kunt handelen.

Heb je een beetje haast met handelen? Dan kun je misschien een ietwat ingewikkelde alternatief volgen. Dit kun je omzeilen door bijvoorbeeld een Cryptocurrency te kopen op Litebit, deze vervolgens te sturen naar je wallet op Kraken.com en het daar vervolgens weer omwisselen in euro’s zodat je kunt handelen in een andere Cryptocurrency.