Hoe Litecoin kopen?

Litecoin staat in de top 10 meest populaire Cryptocurrencies en daarom is het ook logisch dat Litecoin kopen zeer gemakkelijk is en op veel verschillende websites wordt aangeboden als digitale coin.

Wil je Litecoin kopen door gebruik te maken van Nederlandse bedrijven? Neem dan een kijkje op Litebit, Bitrush of BTCDirect. Litebit heeft het grootste aanbod aan coins in Nederland, maar aangezien het nu om Litecoin gaat is het misschien ook verstandig om te vergelijken met twee andere brokers.

Litecoin kopen via bovengenoemde brokers kan allemaal door middel van uitgebreide betalingsmogelijkheden. Zo kun je gebruiken maken van iDeal en Bancontact. Het verschil in de brokers zit hem in het feit dat de ene broker wel de beschikbaarheid heeft voor een wallet en de andere niet. Wil je Litecoin kopen via Litebit? Dan kun je je coins daar ook gelijk kwijt. Doe je dit liever via Bitrush? Dan zul je wel op zoek moeten gaan naar een externe wallet. Je zou bijvoorbeeld Exodus kunnen gebruiken, of gewoon een wallet aanmaken op Litebit waar je alles opslaat.

Litecoin kopen kan daarnaast ook via buitenlandse websites, zoals bijvoorbeeld Amerikaanse platforms. De meest betrouwbare websites daarin zijn Bitfinex, Poloniex en BitTrex. Deze websites maken wel gebruiken van SEPA transacties, waardoor je storting in euro’s op je account wat langer duren, maar zijn vaak wel goedkoper dan de Nederlandse brokers. Daarnaast bieden zij ook allemaal wallets aan.