Hoe IOTA kopen?

Een Cryptocurrency die de laatste tijd van veel populariteit geniet is IOTA. Deze digitale munt heeft de potentie om een hele grote te worden en is een zeer betaalbare munt in de top tien Cryptocurrencies.

IOTA is nog niet zo populair zoals haar concurrenten en dus is de munt daarom niet beschikbaar op veel platforms. IOTA kopen op een Nederlands platform gaat bijvoorbeeld niet lukken, omdat deze munt op de bekende brokers zoals Litebit niet wordt aangeboden. Sterker nog: het is pas sinds kort mogelijk om IOTA direct te kopen met euro’s.

Wil je IOTA kopen dan zul je eerst een andere Cryptocurrency aan moeten schaffen om deze vervolgens om te wisselen naar IOTA. Dit kan bijvoorbeeld op de bekende platform Binance. IOTA kopen doe je op dit platform door eerst Bitcoins te kopen en deze vervolgens om te wisselen naar IOTA. Het is een omweg, maar op dit moment helaas nog de enige manier om IOTA te kopen.

Een ander platform waar dit kan is Bitfinex. IOTA kopen kan op dit platform door Bitcoin of Ethereum aan te schaffen en deze vervolgens om te wisselen naar IOTA. Het is daar ook mogelijk om te kopen door middel van dollars en sinds 27 december in euro’s, maar ook dit gebeurt door middel van een SEPA transactie wat drie tot vijf werkdagen in beslag kan nemen. Het kan dus zo zijn dat je haast hebt met IOTA kopen (omdat hij bijvoorbeeld laag staat), maar dat je pas na drie werkdagen kan kopen omdat dan pas je storting binnen is.