Hoe Monero kopen?

Een ietwat dure munt voor de beginner is Monero. Monero heeft een waarde van rond de €300, maar is wel één van de meest populaire Cryptocurrencies in omloop. Waar kun je Monero kopen?

Je zult blij zijn om te lezen dat Monero gewoon op een Nederlandse exchange beschikbaar is. Het gaat hierbij om de exchange Litebit, waar je simpel je Monero kunt kopen en deze kunt verhandelen. Betalen kan hier door middel van iDeal en Bancontact. Zeer fijn voor de mensen die snel Monero willen kopen dus. PayPal betalingen zijn helaas nog niet mogelijk, maar hier wordt wel aan gewerkt door Litebit.

Monero kopen is net zoals vele andere Cryptocurrencies erg gemakkelijk. Deze digitale munt wordt op alle bekende exchanges aangeboden en ook het omwisselen van euro’s naar Monero is mogelijk. Dit kan momenteel echter alleen nog op het handelsplatform Kraken. Kraken is internationaal bekend en het kopen van digitale munten levert in de meeste gevallen geen problemen op. Daarnaast kun je daar ook voor Monero een wallet aanmaken.

Wil je liever Monero kopen met dollars of via een andere Cryptocurrency? Dan raden wij je aan gebruik te maken van websites als Poloniex, Bitfinex en BitTrex. Monero kopen doe je daar door onder andere Bitcoin of Ethereum te ruilen, of juist door dollars om te wisselen. Ook daar zijn er wallets beschikbaar!