Wat is een Ledger Nano?

Wat is een Ledger Nano? Is het een Cryptocurrency? Of misschien toch iets anders? Wij hebben het antwoord voor je, want het gaat hier namelijk om een wallet. Het is namelijk een mini wallet!

Je hebt eerder waarschijnlijk eerder wel gelezen over het feit dat je je Cryptocurrencies op kunt slaan in online wallets. Dit kan bijvoorbeeld op handelsplatformen zoals Litebit, maar ook op websites die alleen een wallet aanbieden zonder daarbij een handelsplatform aan te bieden.

Er zijn echter ook offline manieren om je munten op te slaan. Dit kan op een desktop wallet, of op een USB stick. Dat laatste is wat de Ledger Nano is, namelijk een wallet op een USB stick.

De reden voor het bestaan van de Ledger Nano is omdat veel mensen bang zijn dat bepaalde websites gehackt kunnen worden of dat hun laptop wordt gestolen. De Ledger Nano is een USB stick die je overal mee kunt nemen of makkelijk kunt verstoppen om zo je munten veilig te stellen. Het biedt daarnaast support voor vele verschillende munten. Denk hierbij aan grote munten zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Het biedt echter ook support voor kleinere Cryptocurrencies, zoals Dogecoin, XRP van Ripple, Vertcoin en Digibyte.

Let er bij het kopen van de Ledger Nano echter wel op welke van de twee varianten je kiest. Er is een Ledger Nano S en een Ledger Blue, die beiden andere Cryptocurrencies ondersteunen. Neem hiervoor een kijkje op hun officiële website.