Hoe Gulden kopen?

Het zal misschien gek klinken, het kopen van Guldens, maar het kan echt. Gulden kopen als Cryptocurrency kan sinds een tijdje en is al beschikbaar op diverse exchanges.

Gulden kopen kan, zoals je misschien al verwachtte, gewoon via Nederlandse exchanges. De munt is onder andere beschikbaar op de exchange Litebit, een grote speler op de Cryptomarkt en zeker een aanrader. Gulden kopen kan hier gemakkelijk door middel van iDeal betalingen. Daarnaast is deze website ook bezig met het implementeren van PayPal betalingen, waardoor de betalingsmogelijkheden flink worden uitgebreid.

Gulden kopen kan via Litebit echter soms wat duurder uitvallen dan andere exchanges. Gemiddeld zijn de transactiekosten wat hoger dan bij andere exchanges. Echter is de Gulden nog niet dermate bekend dat deze op veel andere exchanges beschikbaar is. De munt kun je onder andere kopen op Cryptopia en BitTrex.

Cryptopia raden wij zelf af in verband met de moeilijkheidsgraad van deze exchange. Gulden kopen kan een ingewikkeld karwei zijn op Cryptopia en daarom kun je beter je munten kopen via BitTrex. Let er wel op dat je Guldens alleen kunt kopen met Bitcoin via BitTrex. Op Cryptopia kun je de Gulden kopen door middel van Bitcoin, Litecoin of Dogecoin. Mocht je gebruik maken van Cryptopia, dan raden wij je aan Gulden te kopen door middel van Litecoin. Dit in verband met de hoge transactiesnelheid van deze munt vergeleken met de Bitcoin.