Wat is een Bitcoin wallet?

In het echte leven heb je een bankpas of een portemonnee nodig om je geld te bewaren en op te slaan. Dit is bij Cryptomunten niet heel anders, want ook daarvoor heb je een zogenoemde “portemonnee nodig”. Wat is een Bitcoin wallet? Dat lees je hieronder. 

Deze digitale portemonnees worden gebruikt om je munten op te slaan, van waaruit je met deze munten kan handelen. Een Bitcoin wallet is dus zoals je misschien wel begrepen hebt een digitale portemonnee waar je je Bitcoins op kunt bewaren. Een Bitcoin wallet is er in verschillende vormen en maten. Zo kan je bijvoorbeeld een Bitcoin wallet downloaden voor je computer, waardoor de Bitcoins veilig opgeslagen staan op je computer. Naast wallets voor de computer zijn er ook wallets beschikbaar voor smartphones en tablets. Een andere vorm van een wallet is een website waarop je een Bitcoin wallet kunt aanmaken. Hierin kun je weer onderscheid maken tussen wallets op websites waarop Bitcoins worden verhandeld en websites die alleen een Bitcoin wallet aanbieden, zonder zelf een handelsplatform te hebben. 

Hoewel er dus verschillende manieren zijn om een Bitcoin wallet aan te maken, wordt er over het algemeen aangeraden om de Bitcoins veilig op je computer op te slaan. Zo heb je je Bitcoins altijd binnen handbereik en ben je niet afhankelijk van de websites die een Bitcoin wallet aanbieden. Je weet natuurlijk maar nooit wanneer een bepaalde website gehackt wordt of zelfs failliet kan gaan!