Wat zijn Cryptocurrencies?

Wat zijn Cryptocurrencies nou in godsnaam? Als je deze vraag een aantal jaren geleden aan een willekeurig persoon had gevraagd dan had je waarschijnlijk vele onwetende gezichten gezien. Vraag je dit tegenwoordig aan een willekeurig persoon, dan zal je vrijwel zeker een antwoord kunnen verwachten die klopt.

Dat zoveel mensen nu over digitale munten afweten is niet zo heel gek, aangezien Cryptocurrencies de laatste maanden ongelooflijk veel voorbij zijn gekomen op het nieuws en op social media. Cryptocurrencies zijn niets meer en niets minder dan digitale munten die op het web worden verhandeld. De meeste bekekende Cryptocurrency is uiteraard de Bitcoin, die de laatste weken record na record heeft verbroken en een waarde heeft gekend van een kleine €16.000 per munt. Had je een aantal jaar geleden voor een paar honderd euro aan Bitcoins gekocht, dan was je nu hoogstwaarschijnlijk multimiljonair.

De Bitcoin is echter niet de enige Cryptocurrency in omloop. De totale markt van Cryptocurrencies bestaat op het moment van schrijven uit maar liefst 1.364 verschillende Cryptocurrencies die allemaal hun eigen waarde hebben. Uiteraard is er geen enkele Cryptocurrency die zo groot is als de Bitcoin, maar er zijn genoeg digitale munten waar mensen hun geld in investeren en hieruit een leuke winst (kunnen) halen.

In het dagelijkse leven worden Cryptocurrencies steeds meer geadopteerd als geldig betaalmiddel en door grote internationale bedrijven. Zo heeft de Cryptocurrency Ripple bijvoorbeeld samenwerkingen met bedrijven zoals Microsoft en MasterCard en hetzelfde geld voor de Cryptocurrency IOTA.